15/02/2023

Έξω το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από την Ελλάδα και την Ουκρανία!

 


Στηρίζω το συλλαλητήριο την Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023, όχι μόνο διαδικτυακά αλλά και με φυσική παρουσία, ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ-Γερμανία και της ακροδεξιάς κυβέρνησης-μαριονέτας της Ουκρανίας, που καλεί η "Πρωτοβουλία Ενάντια στην Επίσκεψη Μπλίνκεν".

Προσωπικά είμαι ενάντια από την δικιά μας πλευρά, της βάσης, στην ταξική αριστερά που μιλά για ίσες αποστάσεις δύο ιμπεριαλισμών. Η Ρωσία διεξάγει αμυντικό πόλεμο που είναι απαραίτητος όταν όλα τα άλλα μέσα έχουν αποτύχει. Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει "επίσημα" από το 2014 και ανεπίσημα και κλιμακούμενα αμέσως μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ. Οι "αποδείξεις" για την ανατίναξη των αγωγών NORD SREAM 1&2 και η παραδοχή (έστω κι αν ψεύδονται) πως οι συμφωνίες του Μινσκ ήταν προσχηματικές, διαλύουν όσες ισχνές αμφιβολίες μπορεί να είχε κανείς για την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση της Ρωσίας και για το πόσο αναγκαία είναι για την επιβίωση του Ρωσικού Λαού.

Η λύση είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και συνθηκολόγηση και συμβιβασμός και από τις δύο πλευρές αφού δεχτεί φυσικά η Ουκρανία τη νέα πραγματικότητα και την σημερινή χάραξη των συνόρων, να φύγουν οι ΝΑΤΟικοί από την χώρα και να μην αποχτήσει ποτέ όπλα μεγάλου βεληνεκούς και πυρηνικά. Αλλιώς η Ρωσία θα προχωράει μέχρι εκεί που θα κρίνει πως είναι ασφαλής.

Εκτός κι αν όσοι μιλούν για ίσες αποστάσεις και δύο ιμπεριαλισμούς θα ήθελαν μία Συρία όπως η Λιβύη και μία Ρωσία όπως ήταν με τον Μπορίς Γιέλτσιν. Άλλο ενδιάμεσο στάδιο δεν υπάρχει. Ή κυρίαρχα κράτη ή προτεκτοράτα όπως το γΕλαδιστάν. Μάλλον η πλειοψηφία της δυτικής αριστεράς, ρεφορμιστικής ή ταξικής, δεν μπορεί να απαλλαγεί από τις αλυσίδες της (εντός ή εκτός εισαγωγικών).

Προσωπικά θα πάω τη σκέψη ακόμα ένα βήμα πιο κάτω. Ας πούμε πως γινόταν μία εξέγερση και κατέληγε σε επανάσταση και μπορούσαμε, αφού ήταν μαζί μας ο στρατός, να έχουμε τον έλεγχο της χώρας και του κράτους, και ερωτώ σε εντελώς ρεαλιστικό επίπεδο: σε ποιες χώρες αν όχι στη Ρωσία, στη Κίνα και στο Ιράν θα ζητούσαμε βοήθεια οικονομική και στρατιωτική;!

Ο βασικός μας εχθρός (και γεωπολιτικά) δεν είναι η Τουρκία βασικά αλλά οι ΗΠΑ/ΗΒ/ΝΑΤΟ στρατιωτικά και η Γερμανία/ΕΕ οικονομικά. Το πολιτικό-οικονομικό-στρατιωτικό καθεστώς της Τουρκίας είναι η μικρότερη ανησυχία που θα έπρεπε να είχαμε στα εξωτερικά/εσωτερικά θέματα. Και είναι αυτή η "θεώρηση" των πραγμάτων που μας ρίχνει στάχτη στα μάτια. Διαχρονικά.

Δείτε και κάποιες άλλες πιο αναλυτικές σκέψεις μου για το θέμα:
Η κώφωση και η τύφλωση της εγχώριας ταξικής κομμουνιστικής αριστεράς.
STOP NATO - STOP EU
Ουκρανία: είσαι αντιφασίστας ή απλά ισαποστάκιας;
ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ - Ουκρανία - Ντονμπάς - Ρωσία - Πούτιν | USA/NATO/EU - Ukraine - Donbass - Russia - Putin

----------

Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023 19:00 Προπύλαια
Διαδήλωση προς την πρεσβεία των φονιάδων των Λαών


  • ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
  • ΑΚΎΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑΣ
  • ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ
  • ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ
  • ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
  • ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
  • ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΥ ΑΞΟΝΑ
  • ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΛΙΝΚΕΝ

Διαβάστε το κείμενο που υπογράφουν οι παρακάτω οργανώσεις-όμιλοι-σύλλογοι-πολιτικοί χώροι-συλλογικότητες, που υποστηρίζουν την πιο πάνω πρωτοβουλία:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ

ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ "ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ"

ΛΑΪΚΗ ΔΡΑΣΗ - ΟΜΑΔΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ/ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Συλλογικότητα αγώνα για την ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ - avant garde

ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - antapocrisis.gr

----------

Με παρόμοιο και αντιπολεμικό περιεχόμενο καλούν και οι:

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ (από Δίκτυο Σπάρτακος)

Τα περισσότερα κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς τον ίδιο προγραμματισμό έχουν κάνει με το ίδιο περιεχόμενο σαν αυτό του Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Συντονισμού από πάνω.

----------

Αν δω και άλλα καλέσματα θα ανανεώσω την ανάρτηση.
τελευταία ενημέρωση ανάρτησης 20-2-2023

1 σχόλιο:

seizeTHEsky είπε...

Ένα νομίζω πλήρες πρόγραμμα κομμάτων (εκτός βουλής) και οργανώσεων θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο για τις κεντρικές πόλεις της Ελλάδας:
https://infolibre.gr/2023/02/20/antipolemikes-antiimperialistikes-diadiloseis-gia-tin-episkepsi-mplinken-stin-ellada-triti-21-2/