19/02/2023

Με αφορμή το τελευταίο(;) λογοκριμένο σχόλιο.

το βίντεο εδώ

Με αφορμή ένα σχόλιο το οποίο δεν εγκρίθηκε στο βίντεο της φωτογραφίας (δεν έγινε δεκτή επίσης και μία ανάρτηση που ήταν σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή του ίδιου του κατόχου του στην αντίστοιχη ομάδα στο facebook) γράφω αυτήν την ανάρτηση διότι το σχόλιο μου είναι και μεγάλο και καλό και θέλω να υπάρχει, αφού είναι απλά μια κριτική υποκειμενική σκέψη για την τωρινή κατάσταση που βιώνουμε και τίποτα παραπάνω. Και εκτός από αυτό θέλω να καταγγείλω αυτήν την απαράδεκτη στάση συνολικότερα, αφού φυσικά και δεν είναι το πρώτο σχόλιο που μου λογοκρίνουν οι "σύντροφοι" γενικότερα.


Το σχόλιο είναι το παρακάτω:

"Είναι φοβερό πόσοι Ακροδεξιοί, Φασίστες, Ναζιστές, Βασιλικοί, Χουντικοί ήταν είναι και θα είναι μέσα στα κόμματα της κεντροδεξιάς και ειδικότερα σαφώς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και πολύ λιγότερο του ΠΑΣΟΚ. Όλοι αυτοί όταν τα πράγματα "ήταν καλά" και μπορούσαν να τρώνε, το βούλωναν. Με το που έγινε η πολυεπίπεδη κρίση από το 2008 και μετά άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια στηριζόμενοι και υποβασταζόμενοι από το μιντιακό κατεστημένο.

Όλους αυτούς θα τους βρούμε μπροστά μας δυνατότερους σε οικονομικό και ιδεολογικό επίπεδο αφού έχουν την στήριξη των ολιγαρχών όταν όλα τα άλλα καταρρέουν και εμείς, η Ταξική Αριστερά, θα είμαστε για μια ακόμα φορά ανέτοιμοι. Όπως με τον Παύλο Φύσσα, όπως με τις Πλατείες το 2011-2012. Κι αυτό διότι μόνο η πραγματική ενότητα της Ταξικής Αριστεράς (κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής) μπορεί να αποκρούσει αυτό τον εσμό.

ΔΕΝ είναι δυνατό η συνένωση δυνάμεων της Ταξικής Αριστεράς να ΜΗΝ μπορεί εδώ και δώδεκα χρόνια να πάρει την συντριπτική πλειοψηφία των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματίων με το μέρος της. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι βάζουμε την δογματική λογική το κόμμα πάνω από τον Λαό. Ενώ το Μέτωπο Ταξικών Δυνάμεων (ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΜΛ ΚΚΕ μλ, ΟΚΔΕ, κα μικρότερων οργανώσεων) θα έπρεπε να σαρώνει ιδεολογικά και κυρίως συνδικαλιστικά. 

Όσο η Ταξική Αριστερά ΔΕΝ δίνει λύσεις, θα βλέπουμε και θα ζούμε όλο και χειρότερα."*


Μου έχουν μπλοκάρει και αλλού σχόλια κι αυτό δείχνει τα όρια όλης της δογματικής-αριστεράς όπου κι αν βρίσκεται στον πολιτικό χάρτη και όπως και εάν αυτή να αυτοπροσδιορίζεται πολιτικά. Και γενικά βλέπουμε μία απαράδεκτη συμπεριφορά που εν τάχει θα πω τα βασικά της σημεία:

  • για τα ΣΧΟΛΙΑ και τον ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ
Οι πραγματικά ανένταχτοι-Πολίτες που έχουμε μία στοιχειώδη ταξική συνείδηση και είμαστε αδογμάτιστοι και όχι σαφώς κομματόσκυλα, δεν μπορούμε ούτε καν να σχολιάσουμε στις ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (όπως το youtube πχ) της δογματικής-ταξικής-αριστεράς αφού ή δεν θα επιτρέπουν τον σχολιασμό γενικά στις αναρτήσεις (έμμεση λογοκρισία) ή δεν θα εγκρίνουν τα σχόλια (καραμπινάτη άμεση λογοκρισία δηλαδή) και δεν θα μπορεί να υπάρχει μία ζύμωση ιδεών στον σχολιασμό. ΔΕΝ επιτρέπουν τα σχόλια δηλαδή στις περισσότερες ιστοσελίδες τους λες και είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε facebook και twitter λογαριασμό για να σχολιάζουμε τους δογματικούς αυνάνες και τα κομματόσκυλα που είναι στην πλειοψηφία τους όλοι και όλες.
Εν τω μεταξύ μην ξεχνάμε πως στην ιστοσελίδα τα σχόλια σε μια ανάρτηση μένουν και είναι εύκολα προσβάσιμα σε αντίθεση με τα ΜΚΔ όπου χάνονται, αφού ο σχολιασμός είναι εφήμερος εφόσον καλύπτονται πάνω από τα νέα posts/tweets, κοκ.
Θέλουν μόνο παλαμακιστές, φρονιμάκηδες και διαμεριστές των αναρτήσεων/λόγων τους και... της πολιτικής τους αυθεντίας... μη χέσω δηλαδή.
Τι αριστερά είναι αυτή (και μάλιστα υπερηφανεύεται πως είναι και ταξική) όταν ΔΕΝ θέλει/μπορεί να έχει ανοιχτό τον σχολιασμό σε σκληρή πολιτική/διαλεκτική κριτική; Αυτή θα φέρει το νέο ή μάλλον πρέπει να πεθάνει για να αναγεννηθεί από τις στάχτες της; (Ρητορικό το ερώτημα.)

  • για τα ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΜΚΔ) συνολικότερα
Είναι τόσο άχρηστα λοιπόν τα κομματόσκυλα της δογματικής-ταξικής-αριστεράς, κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής, που δεν μπορούν να ενώσουν δυνάμεις να φτιάξουν μια υγιή-βιώσιμη-απότακάτω εφημερίδα (...ας πάρουμε μόνο την εξωκοινοβουλευτική σε αυτό το σημείο διότι δεν έχω και την απαίτηση να κλείσει και ο Ριζοσπάστης!), ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο που να έχουν τουλάχιστον ένα δίωρο το πρωί και ένα δίωρο το μεσημέρι ενημερωτικό μαγκαζίνο έστω για πέντε μέρες (...μας άφησαν στα οπορτουνιστικά νύχια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜΕΡΑ25), μία ενημερωτική ιστοσελίδα, κάτι τέλος πάντων ρε οι Ηλίθιοι. Βέβαια εννοώντας πάντα αφού κλείσουν τις κομματικές τους εφημερίδες και τα κομματικά τους ΜΚΔ και να φτιάξουν κάτι νέο/φρέσκο που να το αγκαλιάσει ο κόσμος.
Τίποτα κι από εκεί. 

Τα άχρηστα δογματικά κομματόσκυλα, ειδικά και πρώτα της ηγεσίας του ΚΚΕ, δεν μπορέσαν να έχουν (γιατί δεν είχαν και ποτέ) ένα ραδιόφωνο που να μπορείς να το ακούσεις και ένα τηλεοπτικό κανάλι που να μπορείς να το δεις. Απέλυσαν ανθρώπους από παντού και έχουν ένα μεγαθήριο στον Περισσό που τους απορροφά όλα τα λεφτά για την συντήρηση του, και τα άχρηστα δογματικά κομματόσκυλα της ηγεσίας του Περισσού, δεν μπόρεσαν/μπορούν/θέλουν να κάνουν ούτε ένα διαδικτυακό καθημερνό ενημερωτικό ραδιόφωνο! Τέτοια αχρηστία. Θα μου πεις και διαδικτυακό ραδιόφωνο να είχαν φωνές σε άλλο κόμμα στα αριστερά τους και ακαπέλωτα συνδικαλιστικά τμήματα ή κινήσεις πολιτών ή οτιδήποτε μη ελεγχόμενο αποκλείεται να είχαν, άρα τζάμπα θα πήγαινε κι αυτό.
Τίποτα κι από εκεί, από τους πυροσβέστες του εργατικού κινήματος με το κυριότερο τους όπλο να είναι πάντα αυτό της μονοήμερης εκτονωτικής εργατικής απεργίας.


Η μόνη λύση είναι η διάλυση με οποιονδήποτε τρόπο όλων μα όλων των σημερινών κομματόσκυλων σχηματισμών της δογματικής-ταξικής-αριστεράς (ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΜΛ ΚΚΕ, ΚΚΕ μλ, ΟΚΔΕ, ΕΕΚ -θα έβαζα και την ΛΑΕ αλλά οι "σύντροφοι" είναι τόσο καρεκλοκένταυροι που θα πάνε με Μπαρουφάκη μπας και μπουν στην βΟλή, διότι το έξω από ΝΑΤΟ και ΕΕ πήγε άκλαυτο...) και όλων των σημερινών  οργανόσκυλων σχηματισμών της δογματικής-ταξικής-αριστεράς (ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ, ΑΡΑΝ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΕΚΚΕ, ΣΕΚ, ΝΑΡ, νΚΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΟΙ, ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, Πρωτοβουλία για μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντικαπιταλιστική και επαναστατική, ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, κτλ, κτλ, κτλ) και η δημιουργία όχι ενός νέου μετώπου** αλλά ενός νέου Αγωνιστικού Ενιαίου Σχηματισμού, όπου δεν θα έχει καμία σχέση με τα ως τώρα κόμματα/οργανώσεις που ξέρουμε, ενώ θα έχει μία (1) σημαία, ένα (1) πανό, μία (1) ανακοίνωση στο δρόμο, μία (1) εφημερίδα, μία (1) ιστοσελίδα, ένα (1) διαδικτυακό ραδιόφωνο, κτλ, κτλ, κτλ.

Αλλά όλα τα παραπάνω φυσικά είναι υπόθεση εργασίας. Ή καλύτερα όνειρα θερινής αριστερής νυκτός.
Υπάρχει τεράστια εγωπάθεια, δογματίλα, ματαιοδοξία, καιροσκοπισμός στα περισσότερα στελέχη που απαρτίζουν τις παραπάνω οργανώσεις και κόμματα, συνδικαλιστικές και φοιτητικές παρατάξεις που δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Πάντα ανέτοιμοι θα είμαστε στην τεράστια καταιγίδα που έρχεται. Όπως το 2011, το 2012, το 2013, το 2014 και το 2015 ειδικότερα.

Ελπίζω να γίνει ξανά κάτι σύντομα σαν τις πλατείες και ο κόσμος να βγάλει κάτι νέο με ταξική προοπτική και όχι να πάει σε λύσεις τύπου ΕΠΑΜ, ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, νέου ΣφΥΡΙΖΑ, κτλ. Δηλαδή μιλάμε για θαύμα.

Και προσωπικά ΔΕΝ πιστεύω (πια) στα θαύματα ούτε στους ελληνόφωνους ραγιάδες του γΕλαδιστάν.
Οι αυταπάτες μου τελειώσανε.

Άρα ξεχάστε πολιτική λύση από ταξική σκοπιά όταν οι ραγιάδες της χώρας, όπως και σε όλο το δυτικό φάσμα των χωρών στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ούτε που τους ενδιαφέρει να παλέψουν για κάτι εκτός από την τσέπη τους κι αυτό πάλι οι περισσότεροι σε ατομικό επίπεδο και όχι συλλογικό. Δηλαδή για το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τις ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, τους ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ των χωρών τους και τον ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ που είναι τα σώματα ασφαλείας των χωρών τους οι περισσότεροι το βουλλώνουν πολύ απλά. (Ακόμα και στην... "ουδέτερη" και "δημοκρατική" χώρα των δημοψηφισμάτων Ελβετία οι μπάτσοι βάραγαν με πλαστικές σφαίρες τον κόσμο που διαδήλωνε. Καμία έκπληξη φυσικά για κάποιον που βλέπει και μπορεί να δει και να καταλάβει το τι γίνεται.)

Κι αυτοί που δεν το βουλώνουν από ταξική σκοπιά είναι διασπασμένοι, δογματικοί και σκέφτονται μόνο την κομματική τους επιβίωση και να αφήσουν ένα όνομα στο πολιτικό - συνδικαλιστικό χώρο όπου δραστηριοποιούνται.
Σκατά δηλαδή από όπου κι αν το δεις και να το πιάσεις.

Ο γράφων το κείμενο δεν είμαι κάποιο άκαπνο πιτσιρίκι, αλλά ένας 52χρονος άνεργος και πάλι, όπου προσπάθησα να βρω συμπαραστάτες μέσα από συνδικαλιστικές ή πολιτικές διαδρομές αλλά δεν τα κατάφερα. Πάντως προσπάθησα και το πάλεψα.

Έμειναν μόνο πια αυτά τα ιστολόγια μου και τα ΜΚΔ μου που μου αφήνουν τη φωνή ελεύθερη και αξιοπρεπή. Ως πότε θα ισχύει και γι'αυτά δεν το ξέρω. Ελπίζω για πολύ μετά και από την βιολογική μου απουσία από τον μάταιο τούτο κόσμο. Γι'αυτό και κρατώ εις διπλούν τα ιστολόγια μου μπας και μπορέσει και μείνει κάτι.

Όλα αυτά τα παραπάνω και άλλα θέματα με έκαναν να απέχω πλέον από τα ΜΚΔ και των σχολιασμό και να ασχοληθώ μόνο με τα ιστολογία μου και τίποτα άλλο.


__________
*
Γι' αυτούς και γι' αυτές που δεν το ξέρουν για τα σχόλια του youtube.
Επειδή είμαι διαχειριστής και κάτοχος δύο καναλιών στο youtube σας ενημερώνω πως ο διαχειριστής ενός καναλιού μπορεί: 1) να επιτρέψει τα σχόλια ελεύθερα, 2) να τα ελέγχει πριν δημοσιευθούν και 3) να αποκλείσει τον σχολιασμό. Στην 2η περίπτωση μπορεί είτε να διαγράψει το σχόλιο είτε να το κάνει μη ορατό δημόσια παρά μόνο στο χρήστη που το έκανε ("απόκρυψη χρήστη από το κανάλι" το λένε). Δηλαδή ενώ εκείνος βλέπει στην οθόνη του πως είναι ανεβασμένο το σχόλιο του οι άλλοι δεν το βλέπουν σε δημόσια θέα. Μόνο κάποιος που έχει δύο διαφορετικούς λογαριασμούς στο youtube και παράλληλα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να το αντιληφθεί.

Προσωπικά το είχα πρωτοκαταλάβει αυτό όταν μου έκαναν το ίδιο πράγμα στο επίσημο κανάλι του youtube του Βασίλη Παπακωνσταντίνου όταν έγραψα στα σχόλια πως η φωτογραφία στα βίντεο τους ήταν δικιά μου αφού όχι μόνο είναι σαν φωτογραφία στο blog μου αλλά έχω δημιουργήσει και το αντικείμενο του θέματος της φωτογραφίας (την κριτική και το φωτοκολάζ της βιντεοκασέτας εν προκειμένω, πράγμα που υπάρχει στο σπίτι μου.)
Δες εδώ στο blog μου και την αντίστοιχη ταινία του Παύλου Τάσιου σε ένα από τα κομμάτια του soundtrack με τον Παύλο Σιδηρόπουλο το "ΝΟΚ ΑΟΥΤ".
Το σχόλιο είναι το παρακάτω που είχα ανεβάσει σε όλα τα τραγούδια του δίσκου στο αντίστοιχο playlist:
"Πολύ χαίρομαι που η φωτογραφία του βίντεο είναι από δικό μου φωτο-κολλάζ! https://seizethesky.blogspot.gr/2007/11/knock-out.html
Το είχα φτιάξει γύρω στο 1988 για να ντύσω τη ταινία του Τάσιου με τη φωτογραφία και την δικιά μου κριτική τής ταινίας! Μάλιστα διακρίνεται πως είναι γραμμένο σε γραφομηχανή διότι υπολογιστές δεν υπήρχαν τότε."


**
Με οργανωτική αυτοτέλεια λένε και ξαναλένε συνεχώς οι Μαλάκες, ενώ είναι αυτό ακριβώς που κάνει πολλούς ταξικά ανένταχτους (σαν και μένα) ή μη γνώστες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς να το βάζουν -πολιτικά- στα πόδια! Οργανωτική αυτοτέλεια για να μπαινοβγαίνουν στα -εκλογικά- μέτωπα όποτε τους καυλώσει! Γι' αυτό που να βρούνε τα Αρχίδια οι Μαλάκες να κάνουν κάτι το εντελώς νέο και από την αρχή και να κλείσουν τα κομματικά τους μαγαζάκια!;

***
Σε όλα τα screenshot παρακάτω βλέπετε το σχόλιο αναρτημένο (όπως και στην αρχική φωτογραφία της ανάρτησης) από το κανάλι και το πρόγραμμα περιήγησης με το οποίο έκανα το σχόλιο. Αν μπείτε τώρα με το δικό σας λογαριασμό youtube και από το δικό σας πρόγραμμα περιήγησης το σχόλιο "εξαφανίζεται", δεν υπάρχει δηλαδή δημόσια διότι είναι λογοκριμένο.





1 σχόλιο:

seizeTHEsky είπε...

"Η μόνη λύση είναι η διάλυση με οποιονδήποτε τρόπο όλων μα όλων των σημερινών κομματόσκυλων και οργανόσκυλων σχηματισμών της δογματικής-ταξικής-αριστεράς και η δημιουργία όχι ενός νέου μετώπου αλλά ενός νέου Αγωνιστικού Ενιαίου Σχηματισμού, όπου δεν θα έχει καμία σχέση με τα ως τώρα κόμματα/οργανώσεις που ξέρουμε."
Όταν γράφω κάτι σαν το παραπάνω το εννοώ.

ΔΕΝ πρέπει να φοβόμαστε έναν τετραψήφιο αριθμό κομματόσκυλων και οργανόσκυλων της δογματικής-ταξικής-αριστεράς εφόσον εμείς οι χειραφετημένοι-ταξικά-Πολίτες είμαστε εδώ και ζωντανοί με εξαψήφιο νούμερο παρούσες και παρόντες. Αυτοί οι γελοίοι που δεν μπορούν να ενωθούν σαν μια γροθιά μετά από 12 χρόνια λεηλασίας είναι άχρηστοι και πρέπει να τους πετάξουμε στην πολιτική λήθη.

Όπως καταλαβαίνεις αγαπητέ αναγνώστη δεν τα έχω πια με τους ταξικούς εχθρούς αλλά το βασικότερο είναι τα ταξικά-συντροφικά-φίδια που έχεις δίπλα σου και ποδηγετούν το όποιο κίνημα. Όπως και με την κοινωνία γενικότερα: το πρόβλημα δεν είναι οι πλούσιοι, αλλά τα άτομα της δικής σου τάξης, που για ένα ξεροκόμματο από το αφεντικά μπορούν ακόμα και να σε σκοτώσουν.