23/02/2023

Έξω το ΝΑΤΟ ΤΏΡΑ από Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Βαλκάνια, Ουκρανία. ΕΙΡΉΝΗ στους ΛΑΟΎΣ!


Με αφορμή την πορεία που έγινε την Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023 γράφω αυτές τις σκέψεις που είναι πολλές και θα προσπαθήσω να τις περιορίσω. Και με αφορμή την αρχική σκληρή φωτογραφία αυτές θα παραμείνουν πάντα εντός μου.

Καταρχήν πρέπει να παραμείνουμε Άνθρωποι και Αγωνιστές παρά τα όποια τεράστια εμπόδια συναντάμε σε πρακτικό, θεωρητικό και ψυχολογικό επίπεδο. Και είναι υπερβολικά πολλά πια. Δεν πρέπει η σκληρή πραγματικότητα να μας κάνει νεκροζώντανα καταναλωτικά ζόμπι που ιδιωτεύουν και τίποτα παραπάνω.

Και εξηγούμαι.

Η κατάσταση στην γΕλάδα είναι τραγική έως απελπιστική. Τα νεκροζώντανα καταναλωτικά ιδιώτευσης ζόμπι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ούτε διαμαρτύρονται για τους πάνω από 35.000 νεκρούς και την διάλυση του ΕΣΥ, ούτε για τις υποκλοπές, ούτε για την Δικαιοσύνη, ούτε για την τεράστια συνεχιζόμενη καταστολή, ούτε φυσικά υπάρχει κάποιο αντιπολεμικό κίνημα το οποίο στηρίζουν. Μιλάμε για πλήρη αφασία.

Αυτοί που βγαίνουν στο δρόμο είναι ταγμένοι στην (δογματική δυστυχώς) ταξική αριστερά ως επί το πλείστο, και παρά του ότι τους σέρνω στα γραπτά μου γενικώς και ειδικώς, αν δεν υπήρχαν και αυτοί (τα κόμματα και οι οργανώσεις της δογματικής Ταξικής Αριστεράς εννοώντας) θα υπήρχε πλήρη κινηματική αστοχία. Οι δρόμοι θα ήταν νεκροί.

Τα πολιτικά παιχνίδια βέβαια που παίζουν κι αυτοί είναι άλλη υπόθεση. Όπως για παράδειγμα το ΚΚΕ στην πορεία που έγινε από το σύνολο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς την Τρίτη εκείνο όπως πάντα απείχε -αφού δεν μπορεί να κάνει κοινή πορεία με άλλους μην τυχόν και... λερωθεί, αλλά το τραγικό της υπόθεσης είναι πως δεν έκανε ούτε καν πορεία, αλλά μόνο η ΚΝΕ έκανε παράσταση διαμαρτυρίας από το πάρκο Ελευθερίας μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ που (σύμφωνα με το google maps) είναι μόλις 300 μέτρα! Δηλαδή τα πολιτικά ζόμπι (άλλα ζόμπι αυτά) του Περισσού δεν θεώρησαν πως την δεδομένη συγκυρία θα έπρεπε να γίνει κάτι παραπάνω από αυτό! Ούτε καν στο επίσημο site του κόμματος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν το έγραψαν!

Και το βασικό θέμα είναι πως η γΕλάδα μας αυτή τη δεδομένη στιγμή είναι μια τεράστια ΝΑΤΟϊκή βάση εμπλέκοντας μας όλο και πιο βαθιά στα σχέδια των ΗΠΑ για την περιοχή, η τωρινή κυβέρνηση έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Ρωσία (!!!) έχοντας στενές σχέσεις με το ακροδεξιό-φασιστικοναζιστικό καθεστώς Ζελένσκυ, ΌΛΑ τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει την χώρα τα έχουν δώσει ΌΛΑ στη Γερμανία (και την ΕΕ) όπου μας ελέγχει οικονομικά και στις ΗΠΑ (και το ΝΑΤΟ) όπου μας ελέγχουν στρατιωτικο-πολιτικά, οι ιδιώτες-καταναλωτές (κατά ευφημισμό "ο κυρίαρχος Λαός") του προτεκτοράτου είναι σε πλήρη αφασία και η Ζωή συνεχίζεται...


Και φτάνοντας στην αρχική φωτογραφία θα πω και τον λόγο που την έβαλα.

Αυτή η φωτογραφία του μικρού αυτού παιδιού από τους σεισμούς στην Συρία με έχει γονατίσει. Αυτό το ανείπωτο δράμα μπορεί να βιώσουμε άμεσα εμείς που είμαστε δίπλα αλλά και όλος ο πλανήτης αν ξεκινήσει πυρηνικός πόλεμος. Η ευθύνη είναι 100% στα χέρια των ΗΠΑ, του ΗΒ, της Γερμανίας, και της Γαλλίας μαζί με των πρόθυμων αυλοκολάκων τους και σε κανέναν άλλον για ότι μας συμβαίνει και εξακολουθεί εδώ και 32 ολόκληρα χρόνια από τότε που διαλύθηκε (μαύρη η ώρα) η ΕΣΣΔ.

Οι Πολίτες (αν θέλουν να λέγονται τέτοιοι και όχι ιδιώτες-καταναλωτές) των Δυτικών χωρών έχουν τεράστιες ευθύνες. Δεν μπορεί στην παρούσα συγκυρία να βγαίνουν εκατομμύρια για να διαμαρτυρηθούν (πχ στην Γαλλία) εναντίων των οικονομικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης τους και μερικές χιλιάδες για τον πόλεμο στην Ουκρανία! Δεν μπορεί ενώ θα έπρεπε να υπάρχει διήμερος αποκλεισμός της πρεσβείας των ΗΠΑ για την τεράστια εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς οι ιθαγενείς της γΕλάδας να σφυρίζουν αδιάφορα! Δεν μπορεί να είμαστε μόνο γύρω στα 1.200 άτομα στην πορεία της Τρίτης από τον αγωνιζόμενο εξωκοινοβουλευτικό χώρο ενώ στην πορεία-μνημόσυνο του Πολυτεχνείου να είναι πολλές χιλιάδες και οργανωμένα!

"Κάτι ΔΕΝ κάνουμε καλά!"
Τι πολιτικο-κοινωνική κατάντια είναι αυτή...

Όμως το χρωστάμε στα παιδιά της φωτογραφίας.
Αν γίνει γενικευμένος πόλεμος (κάποιοι λενε πως ήδη έχει ξεκινήσει ο 3ος ΠΠ) μπορεί και τα δικά σου παιδιά να είναι στην θέση του Άγγελου της φωτογραφίας. ΔΕΝ έχει σημασία αν είναι από φυσικές καταστροφές (εντός ή εκτός εισαγωγικών διότι για τις πολυκατοικίες που έπεφταν στην Τουρκία δεν ευθύνεται μόνο ο σεισμός...), οικονομικοί ή πολεμικοί οι λόγοι που γεννούν την προσφυγιά, την μετανάστευση, την φτώχια και την δυστυχία. Αν θέλεις να λέγεσαι Άνθρωπος θα πρέπει να είσαι στην σωστή πλευρά της Ιστορίας και αυτή θα είναι πάντα μα πάντα η Μάχη για την διατήρηση ΚΑΙ της Αγάπης ΚΑΙ της Ζωής σε όλα τα πλάσματα του πλανήτη είτε αυτά ανήκουν στην πανίδα είτε στην χλωρίδα.

~/.\~

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί φωτογραφίες και αποσπάσματα από την πορεία της Τρίτης όπου ανέβασα στο κανάλι μου στο youtube:
Πορεία Εναντίον του ΠΟΛΕΜΟΥ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία | March Against the WAR and NATO in Ukraine




1 σχόλιο:

seizeTHEsky είπε...

Αντιγράφω από το Mastodon:


https://kafeneio.social/@seizeTHEclouds/110691211829752801
A #MustSee #JohnPilger #documentary #film that in the end of it, you speak loud, fuck #NATO, #USA, #USAbases and the #EMPIRE!
Perhaps the #war in #Ukraine is part of the plan for the main goal of #China|'s war.

#RussiaMustWin

#fediverse #mastodon
#kafeneio #καφενείο #καφενειο

John Pilger Documentary - The Coming War on China (2016)
https://youtu.be/kJa8jiD8bxA


https://kafeneio.social/@seizeTHEclouds/110694604360966130
Το πρόβλημα είναι κάτι πολύ απλό(!;), αλλά που δεν απασχολεί κανένα συστημικό δημοσιογραφικό δίκτυο απανταχού της Γης: από που κ πως αυτές οι χιλιάδες βάσεις κ ο εξοπλισμός σε έμψυχο κ μη υλικό χρηματοδοτούνται;! Είναι σίγουρο πως ένα μικρό μέρος θα είναι από τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ. Τα υπόλοιπα; Μιλάμε για αμύθητα ποσά ως μηνιαία έξοδα. Μήπως αν ψάχναμε την διαδρομή του χρήματος σε ναρκωτικά, εμπορία ανθρώπινων οργάνων, ανθρώπων, ζώων, σπάνιων γαιών κ αρχαιοκαπηλία πχ βγάζαμε κάποια άκρη;!