09/03/2023

Από το 1965 έως και το 2023 ένα σύνθημα μας ενώνει: ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΘΑΡΜΑ!


Η αλήθεια είναι πάντα πιο περίπλοκη και κακώς προσωποποιούμε την πολιτική (ιδεολογία) αλλά πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Η Δεξιά, αν πιάσουμε από το κομβικό σημείο της δικτατορίας του Μεταξά μέχρι σήμερα, με όλες τις εκφάνσεις της είτε είναι λαϊκή δεξιά, είτε Καραμανλικιά, είτε Μητσοτακικιά, είτε Χουντική, είτε Βασιλική, είτε Ακροδεξιά, είτε Φασιστική, είτε Ναζιστική παραμένει Δεξιά και με τον Καπιταλισμό και τα παρακλάδια του να βρίσκεται στο κέντρο του πυρήνα της.

Όλες οι Κρατικές-Δολοφονίες και όλα τα Εγκλήματα-Κεφαλαίου, με όποια μορφή και σχήμα μπορεί να πάρει και παίρνει τελικά αυτό το Κεφάλαιο, πρέπει να καταδικαστούν στην συνείδηση του κόσμου και να πάει επιτέλους ιδεολογικά και πολιτικά σε Προοδευτικά, Δημοκρατικά, Σοσιαλιστικά και Κομμουνιστικά μονοπάτια σκέψης και δράσης.

Ένα από τα σημερινά εγκλήματα που κάνει ο ΣφΥΡΙΖΑ είναι πως νομιμοποιεί ξανά στο πολιτικό παιχνίδι το ΠΑΣΟΚ που καμιά σχέση δεν έχει με σοσιαλισμό, αριστερά, δημοκρατία και αξιοκρατία. Αντί να μην συναλλάζεται μαζί τους και να θέλει να συγκυβερνήσει θα έπρεπε να κόψει κάθε γέφυρα με την light δεξιά του ΠΑΣΟΚ. Αλλά ξέχασα: ο ΣφΥΡΙΖΑ έχει απολέσει κάθε αριστερό πρόσημο από το Δημοψήφισμα του 2015 και μετά.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι οι δύο βασικοί πυλώνες του πολιτικού μας συστήματος οι οποίοι κατέστρεψαν την μεταπολιτευτική Ελλάδα και συνεχίζουν να το κάνουν απρόσκοπτά μέχρι σήμερα! Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ακόμα και σήμερα διαγράφηκαν από το ίδιο τους το κόμμα το τελευταίο διάστημα λόγω συμμετοχής τους σε σκάνδαλα ολκής! Το ΠΑΣΟΚ μετά το 1983 απέβαλε κάθε έννοια του αριστερού κόμματος στο πολιτικό σκηνικό. Και δεν το λέω εγώ το λένε τα ίδια τα τότε μέλη του που έχω συνομιλήσει μαζί τους και αποχώρησαν εκείνη τη χρονιά.

Δεν υπάρχει κεντρώος χώρος. Συμφωνώ με αυτήν την πολιτική ανάλυση. Υπάρχουν συγκλίνουσες και αποκλίνουσες (ιδεολογικές) τάσεις της αριστεράς και της δεξιάς. Τα ενδιάμεσα δηλαδή "στάδια" είναι δικά τους παρακλάδια. Επίσης να φοβάστε κόμματα τύπου ΕΠΑΜ (με τα ίδια "εφόδια" είχαν γίνει και οι ΑΝΕΛ το 2011 στις πλατείες) που λένε πως δεν υπάρχει Αριστερά και Δεξιά σήμερα.

Είναι ότι χειρότερο για το μέλλον ενός τόπου να μπερδεύει ιδεολογικά τους πολίτες ένας κομματικός-πολιτικός σχηματισμός λέγοντας του πως ξεχνάμε την Ιστορία, την πετάμε στη Λήθη και "όλοι μαζί" προχωράμε μπροστά. ΔΕΝ υπάρχει το όλοι μαζί. Κάθε άτομο αν θέλει να λέγεται Πολίτης με την έννοια του ανθρώπου που έχει υποχρεώσεις και δικαιώματα πρέπει να χειραφετηθεί ιδεολογικά και πολιτικά (πολιτική με την γενική και ευρεία έννοια του όρου, όχι τα κόμματα) και να σταματήσει την ανάθεση παίρνοντας την ζωή στα χέρια του.

Και όταν λέω "να σταματήσει την ανάθεση παίρνοντας την ζωή στα χέρια του" δεν εννοώ κάτι αφηρημένο! Συμμετοχή στα πρωτοβάθμια σωματεία που ανήκει ο καθένας μας, στους φοιτητικούς συλλόγους, στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, σε συνελεύσεις γειτονιάς, σε δράσεις για την προστασία της φύσης και όλων των πλασμάτων της, κτλ, κτλ, κτλ. Απαιτώντας παράλληλα οι σύλλογοι και όλοι οι φορείς να αποκτήσουν οριζόντια και όχι κατακόρυφη διοίκηση και οι αποφάσεις να παίρνονται πάντα από τις γενικές συνελεύσεις και όχι από προεδρεία με κλειστές πόρτες.

Σε μια άλλη ζωή ίσως.

ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ
ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
ΑΠΌ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΟΡΕΊΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: