29/03/2023

Βιβλιοπαρουσίαση: τα τελευταία μου αποκτήματα


Μιας και θα είναι μάλλον αυτή η προτελευταία(;) [η τελευταία(;) θα γραφτεί με ένα επίκαιρο κείμενο για τις εκλογές στο blog Ανένταχτοι Πολίτες (+) σε μερικές μέρες ή ώρες] ανάρτηση για μία ετήσια προσεχής διαδικτυακή αποτοξίνωση, θέλω να κλείσω, αυτήν την 1η διαδικτυακή ιστολογική δεκαπενταετία, με μία Βιβλίο-Τέχνης παρουσίαση για θέματα που με απασχόλησαν όλη αυτήν την περίοδο που εμμέσως είναι και αντίκτυπο των βιβλιοαγορών μου τον τελευταίο χρόνο. Ως γνωστόν: η Ζωή μας Κύκλους κάνει.

Από όλα τα βιβλία που παρουσιάζονται εδώ έχω διαβάσει μόνο το βιβλίο του Διονύση Χαριτόπουλου για τον Άρη. Απλά το αγόρασα γιατί το ήθελα στη βιβλιοθήκη μου και γιατί σίγουρα θα το ξαναδιαβάσω κάποια στιγμή. Έτσι ευελπιστώ τον επόμενο χρόνο να έχω διαβάσει όλα αυτά τα βιβλία και ανανεωμένος να ξανά μπω στη συγγραφή κειμένων εμπλουτίζοντας τα ιστολογία μου με σκέψειςΣΤΟχαρτί αλλά και με χειροτεχνήματα από copperINart.

Αγαπητοί αναγνώστες καλές αναγνώσεις και καλές περιπλανήσεις σε διαδικτυακές ή μη σελίδες!

~/.\~

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ
Σπύρος Αλεξίου - 21 ρωγμές στην επίσημη ιστορία για το 1821
Σπύρος Αλεξίου - μεγάλη ιδέα (1844-1922), από τους εθνικούς μύθους στη φωτιά της σμύρνης
Διονύσης Ελευθεράτος - λαμόγια στο χακί
Διονύσης Ελευθεράτος - μια λοξή ματιά στην ιστορία: 200 χρόνια νεοελληνικού κλαυσίγελου
Διονύσης Χαριτόπουλος - άρης, ο αρχηγός των ατάκτων
Διονύσης Χαριτόπουλος - οι άτακτοι

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΨΜ
Μπάμπης Κλάρας - η περιπέτεια ενός ανθρώπου του 20ου αιώνα
Μπάμπης Κλάρας - ο αδελφός μου ο άρης
Μπάμπης Κλάρας - το παραμύθι ενός λαού που δεν είναι παραμύθι

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙ
Δημήτρης Κουφοντίνας - γεννήθηκα 17 νοέμβρη

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΑΡΣΙΣ
Γιώργος Αλεξάτος - άρης βελουχιώτης, ο κομμουνιστής επαναστάτης

~/.\~


Επίσης παρήγγειλα και θα μου έρθει η μεγαλειώδης προσφορά μέσα από την ιστοσελίδα του Ημεροδρόμου (που θα δείτε ΕΔΏ και ΕΔΏ) σχετικά με την «Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας» του Γιάνη Κορδάτου. Πιστεύω πως το όνομα του Ιστορικού Γιάννη Κορδάτου είναι από μόνο του εγγύηση και η προσφορά αυτή είναι ότι το καλύτερο για να αποκτήσει κάποιος αυτό το Τεράστιο Έργο.

Στην ιστοσέλιδα του Ημεροδρόμου διαβάζουμε σχετικά:
Oι εκδόσεις «20ός αιώνας», σε συνεργασία με τη «Σύγχρονη Σκέψη», προσφέρουν στους αναγνώστες του «Ημεροδρόμου» τη «Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας» του Γ.Κορδάτου:
-25 τόμοι με μαλακό εξώφυλλο από 180 → μόνο 55 ευρώ
-13 τόμοι δερματόδετοι από 500 → μόνο 180 ευρώ
Η «Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας» αποτελεί το μεγαλύτερο σε έκταση και βάθος έργο του μεγάλου διανοητή Γιάνη Κορδάτου. Πρόκειται για το πληρέστερο έργο της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ιστοριογραφίας καλύπτοντας την ιστορία του λαού της Ελλάδας από τους πρωτο – Έλληνες και τα Ομηρικά Έπη έως και το πρώτο τέταρτο του 20ου Αιώνα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6949836788, 2294081336, 2117503501 ή να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στη φόρμα, που βρίσκεται ΕΔΩ.
https://www.imerodromos.gr/gianis-kordatos-i-megali-istoria-tis-elladas-istoria-tis-eparchias-volou-ke-agias/






τελευταία ενημέρωση ανάρτησης
30-3-2023

Δεν υπάρχουν σχόλια: