03/04/2022

Ουκρανία: είσαι αντιφασίστας ή απλά ισαποστάκιας;

Σε τόσο σημαντικές περιόδους της σύγχρονης Ευρωπαϊκής αλλά και Παγκόσμιας ιστορίας (μια τέτοια ακριβώς είναι το Ουκρανικό) όσοι/ες έχουμε καταφέρει να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη αντισυστημική ενημερωτική ματιά λόγω του ότι ασκούμε με την βοήθεια της τεχνολογίας "Δημοσιογραφία των Πολιτών" καταλαβαίνουμε πλέον ξεκάθαρα πως το ποτάμι ΔΕΝ γυρίζει πίσω.



Και εξηγούμαι.
Όταν η μεγαλύτερη εφημερίδα που ανήκει σε αυτό που αποκαλούμε ευρύτερη ελληνική αριστερά, η Εφημερίδα Των Συντακτών, έχει στα δύο τελευταία φύλλα του σαββατοκύριακου μόνο την (light ίσως) εκδοχή της μίας πλευράς και απουσιάζει το πρόσωπο της ΝΑΤΟ/Ναζί πλευράς από την άλλη τότε κάτι δεν πάει καλά, κάτι ΔΕΝ κάνουν καλά. Σαν να ζω σε παράλληλο σύμπαν: άλλα μαθαίνω διαδικτυακά εγώ από τις "πηγές" μου (που σαφώς είναι μονοδιάστατες αφού έχω ήδη διαλέξει πλευρά από το 2014 και 2015 διαδηλώνοντας έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και της Ουκρανίας) και άλλα διαβάζω στις εφημερίδες της "αντικειμενικής" "αριστεράς".

Η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων και των οργανώσεων στην Ελλάδα που έχουν ταξική ματιά από όποιο ιδεολογικο-πολιτικό χώρο (με εξόφθαλμο αποκορύφωμα τον Α/Α χώρο!) κι αν προέρχονται το λιγότερο κρατούν ίσες αποστάσεις και μιλούν για "εισβολή" και για ενδοϊμπεριαλιστική διαμάχη. Και ΔΕΝ μιλούν για το προφανές: πως εκεί γίνεται μια μάχη με τους σημερινούς Ναζί της Ιστορίας σε νέα μορφή και περιεχόμενο, εξοπλισμένους και δασκαλεμένους από την μεγαλύτερη Φονική/Φασιστική πολεμική μηχανή της σύγχρονης Παγκόσμιας Ιστορίας: τους Αμερικανούς μέσω του ΝΑΤΟ/ΣΙΑ αλλά και το σημερινό 4ο Ράιχ -όχι των tanks αλλά (μέχρι τώρα) των banks- τους Γερμανούς μέσω της ΕΕ.

Οι ΗΠΑ (και οι βασικοί πρόθυμοι σύμμαχοι τους ΝΑΤΟϊκοί -με τους βασικούς να κρατούν τα σκήπτρα: ΗΒ, Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία, Καναδάς, Ιταλία, Ισπανία και με τις μαριονέτες τύπου Ελλάδας απλά να ακολουθούν- αλλά και οι γενικότεροι πχ Ισραήλ και πετρομοναρχίες) οργάνωσαν και εκτέλεσαν το σχέδιο περικύκλωσης της Ρωσίας και του Ιράν και προσπαθούν και της Κίνας, διέλυσαν οποιαδήποτε μορφή αμφισβήτησης του δικού τους status quo αφήνοντας πίσω καμένη γη σε βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή (και αναφέρομαι μόνο στην γειτονιά μας) με σκοπό τον πλήρη έλεγχο ενεργειακά, πολιτικά, στρατιωτικά, οικονομικά και κοινωνικά/πολιτιστικά της Γηραιάς Ηπείρου. Η Ρωσία αν και καπιταλιστική πλέον είναι πολύ μεγάλη και πολύ δυνατή να την έχουν (άσπονδο) "εταίρο" τουλάχιστον στα οικονομικά και να την αφήνουν να αλωνίζει στην Ευρώπη και να έρχεται πιο κοντά στη Γερμανία.

Και όλο αυτό βέβαια ξεκίνησε ακριβώς μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ, απλά με το πραξικόπημα του 2014 ξεκάθαρα νίκησαν οι ΝΑΤΟ/Ναζί στην Ουκρανία με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι εξεγέρσεις και οι σφαγές στα ΝΑ της χώρας. Μετά άρχισαν οι και πάλι ξεκάθαρες, δημόσια δηλωμένες, κινήσεις για διεύρυνση του ΝΑΤΟ ανατολικά και για κατοχή πυρηνικών εξοπλισμών. Και τι θα κάνει μία χώρα (οποιαδήποτε χώρα) οπλισμένη σαν τον αστακό που έχει πάνω από 8 εκατομμύρια πολίτες (!) στο διπλανό της αυτό κράτος που είτε έχουν το δικό της διαβατήριο με αυτήν είτε μιλούν, γράφουν και νιώθουν/έχουν την ίδια εθνική ταυτότητα με εκείνη και που η ιστορική πορεία των δύο αυτών κρατών ήταν κοινή σε απόλυτο βαθμό; Τι;

Οι ΗΠΑ είδαν ως την νούμερο ένα απειλή όλους τους αγωγούς φυσικού αερίου που κατασκευάστηκαν ή που πρόκειται να κατασκευαστούν από την Ρωσία με τελικό προορισμό την Ευρώπη. Ως τώρα ο πλέον κερδισμένος από τον πόλεμο δια αντιπροσώπων (που δεν είναι πλέον: αντιμάχονται Ρωσία και ΗΠΑ φανερά πια) στην Ουκρανία είναι ξεκάθαρα οι ΗΠΑ. Άρα ακολουθώντας την διαδρομή του χρήματος πάντα βρίσκεις τον βασικό ένοχο και τον κύριο υπαίτιο οποιαδήποτε μορφής πολέμου.

Έχω γράψει (διαβάστε τα παρακάτω) επίκαιρους προβληματισμούς για την όλη κατάσταση που μαζί με τα σχόλια που ακολουθούν τις αναρτήσεις δίνουν μια πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία σήμερα. Ξαναπιάνοντας το αρχικό νήμα αυτού εδώ του κειμένου θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όσους/ες διαβάζουν αυτό το κείμενο και δεν έχουν ιδεολογικές/πολιτικές παρωπίδες-αγκυλώσεις και δεν πιστεύουν την κυρίαρχη συστημική αφήγηση να πάρουν την κατάσταση της πληροφόρησης-ενημέρωσης στα χέρια τους και να χρησιμοποιούν τα ΜΚΔ (τα υπάρχοντα ή αυτά που δημιουργούνται) συνετά, έξυπνα, δημιουργικά και προπάντων κριτικά.

Δυστυχώς οι υπάρχουσες αντισυστημικές εφημερίδες και περιοδικά δεν με καλύπτουν πια και τα θεωρώ πλέον χάσιμο χρημάτων και χρόνου να ασχοληθώ μαζί τους. Καλύτερα να δώσω απευθείας οικονομική βοήθεια στο δημοσιογραφικό μέσο που θέλω όπως έχω κάνει ΕΔΏ παρά να ξαναγοράσω κάτι που δεν διαβάζω. Απλά χρειάζονται όταν δεν έχεις για κάποιον λόγο κινητό με δεδομένα και θες να ενημερωθείς για τα βασικά.
Καλά για την τηλεόραση ΔΕΝ το συζητώ καν: απλά σπάστε την!

Όμως όταν η επικαιρότητα "απαιτεί" να πάρεις θέση, να γνωρίζεις από τις πρωταρχικές πηγές, και ενώ ξέρεις πως οι εδώ αντισυστημικοί δημοσιογράφοι φοβούνται να πάρουν θέση σε κάτι το τόσο πολωτικό αντικειμενικά, η διαδικτυακή αντισυστημική ενημέρωση της "Δημοσιογραφίας των Πολιτών" είναι η μόνη λύση.

Την μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω στο ερώτημα: "γιατί οι αντισυστημικοί δημοσιογράφοι παίρνουν τόσο εύκολα θέση εναντίον της Ρωσίας και της επιχείρησης σταματήματος του πολέμου (κάτι που ξεχνάμε πως ο πόλεμος με ανοιχτή μορφή έχει ξεκινήσει το 2014 με το πραξικόπημα στο Euromaidan και συνεχίστηκε με την εξέγερση στα νοτιοανατολικά από τους Ρώσους/Ρωσόφωνους);" είναι γιατί υπάρχει μεγάλο κόστος (και οικονομικό και κοινωνικό) να υποστηρίξεις ανοιχτά και επώνυμα την επιχείρηση της Ρωσίας από γεωστρατηγική, πολιτική και οικονομική πλευρά και την αντιφασιστική επιχείρηση του λαού του Donbass αλλά και κατά επέκταση όλων των Ρώσων αντιφασιστών.

Ναι είναι δύσκολο να το κατανοήσουν οι περισσότεροι ότι τα συμφέροντα του Ρωσικού κράτους και των Ρώσων/Ρωσόφωνων (αντιφασιστών) πολιτών συμπίπτουν την δεδομένη χρονική στιγμή σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη. Όπως ακριβώς συνέπεσαν και για κάποιο χρονικό διάστημα οι Κούρδοι να είναι εξοπλισμένοι από τις ΗΠΑ και να ορθώσουν τοίχο αντίστασης εναντίον του ISIS -που οι ίδιες οι ΗΠΑ μαζί με Τουρκία και ΗΑΕ κυρίως είχαν δημιουργήσει εξαρχής!, αλλά, εκείνο το χρονικό διάστημα οι ΗΠΑ δεν τους ήθελαν (τους ISIS) πια όπως έκαναν παλιά με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν!

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα που έχει κανείς προς αυτή την κατεύθυνση είναι, πως, εκτός από το βασικό Νο1 επιχείρημα που είναι η ύπαρξη και ο έλεγχος του Ουκρανικού κράτους από ένα ΑκροΔεξιό/Φασιστικό/Ναζιστικό αχταρμά χρηματοδοτούμενο/χειραγωγούμενο/εκπαιδευμένο κυρίως από τις ΗΠΑ, οι Ρώσοι δεν βομβαρδίζουν τυφλά και αόριστα αλλά εκεί που βρίσκονται οι ΟυκρανοΝΑΤΟϊκές Ναζιστικές δυνάμεις που τις περισσότερες φορές δυστυχώς είναι πίσω από τους αμάχους, μέσα στις Ουκρανικές πόλεις που τους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινη ασπίδα και που τους σκοτώνουν οι ίδιοι αν πάνε να φύγουν μέσα από αυτές!
Άραγε πια δυτικά ΜΜΕ τα λένε αυτά;!

Τέλος όποιος/α ξεκινά να μιλά για τον Ουκρανικό Πόλεμο και δεν το πιάνει το νήμα από το 2014 και το ξεκάθαρο πραξικόπημα των ΝΑΤΟ/Ναζί εμένα με έχει ξεκάθαρα απέναντι.


----------
Λίστες που έχω δημιουργήσει στο twitter και που βασικά από αυτές ενημερώνομαι:
Donbass | Ukraine
International_Media
Greek_Journal-Media-Blogs

Άλλα κείμενα (διαβάστε και τα σχόλια) που έχω γράψει για την Ουκρανία:
ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ - Ουκρανία - Ντονμπάς - Ρωσία - Πούτιν
Ένα μικρό σχόλιο με βάση την επικαιρότητα
a picture is worth a thousand words

Δεν υπάρχουν σχόλια: