My Blogs in Blogger

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018

Αλληλεγγύη με δωρεές, συνδρομές και συμμετοχές.

τελευταία ενημέρωση ανάρτησης 11-2-2019

Ας κλείσουμε με κάτι ευχάριστο το 2018: διότι η Αλληλεγγύη είναι πραγματικά το όπλο μας.

Επειδή οι άνθρωποι ξεχνούν, εκούσια ή ακούσια, σκέφτηκα για να θυμίζω στον εαυτό μου αλλά κυρίως στους αναγνώστες του ιστολογίου τις συμμετοχές μου μέσα από διάφορες δράσεις στο πολιτικο-κοινωνικό γίγνεσθαι τα χρόνια αυτά της κρίσης, να αναρτήσω αυτές τις δράσεις ώστε να συμβάλλω και εγώ με αυτό τον τρόπο στην όποια αφύπνιση ο καθένας/μία επιθυμεί αλλά και να υπενθυμίσω πως για να υπάρξει και να δημιουργηθεί κάτι χρειάζεται την ενεργή μας συμμετοχή και την φυσική μας παρουσία και όχι την απάθεια του καναπέ και το βόλεμα του πληκτρολογίου.

Κυρίως όμως θέλω να μείνω στην σκληρή αλήθεια της διαπίστωσης -στην πράξη πλέον- πως για να υπάρχουν ελεύθερα και ανεξάρτητα ΜΜΕ όπου εμείς "οι από κάτω" μπορούμε άφοβα να πληροφορούμαστε και να ενημερωνόμαστε χωρίς #FakeNews (ψεύτικες ειδήσεις ελληνιστί) και που λένε την αλήθεια για τα τρέχοντα (ή ιστορικά) γεγονότα πρέπει να βοηθάμε με όποιο τρόπο μπορούμε και μας ζητάνε τα ίδια τα μέσα: δηλαδή κυρίως ότι συνεπάγεται με το οικονομικό κομμάτι, αλλά, και την υποστήριξη των όποιων τους δράσεων/εκδηλώσεων.

Έτσι θα δείτε παρακάτω ποια ΜΜΕ έχω υποστηρίξει κατά καιρούς.

Από το 2010 που έπαιρνα αδιαλείπτως πάνω από έξι εβδομαδιαίες εφημερίδες το μήνα (αρχικά το ΠΟΝΤΊΚΙ και αργότερα κυρίως το ΠΡΙΝ και μετά τη ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ αλλά και γενικότερα κατά καιρούς σχεδόν όλες τις εφημερίδες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αναρχικού χώρου αλλά και περιοδικά όπως η ΣΧΕΔΙΑ και το UNFOLLOW) μέχρι το φθινόπωρο του 2015 που μάλλον κάπου εκεί διέκοψα οριστικά την ενημέρωση μου από τα έντυπα μέσα και ασχολήθηκα με την διαδικτυακή ενημέρωση έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι.

Σχεδόν όλα τα ΜΜΕ αντιπληροφόρησης και εναλλακτικής ενημέρωσης ζητούν την οικονομική μας βοήθεια που, κακά τα ψέματα, χωρίς αυτήν ΔΕΝ τα βγάζουν πέρα αφού δεν υπάρχουν άλλοι πόροι οικονομικοί και η διαφήμιση είναι πραγματικά λιγοστή. Άρα όσοι και όσες καταλαβαίνουν την ΑΞίΑ της πραγματικής δημοσιογραφικής ενημέρωσης και της ουσιαστικής αντικειμενικής πληροφόρησης πρέπει να συνεισφέρουν οικονομικά στα μέσα -διαδικτυακά ή έντυπα- που πιστεύουν πως ανταποκρίνονται σε αυτό το ρόλο.

Δείτε παρακάτω τις δικές μου δωρεές-συνδρομές-συμμετοχές σε μία πληθώρα δράσεων από το 2010 και μετά. Η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς διότι τα θυμάμαι και τα βρίσκω σιγά-σιγά όλα.

δωρεές ~ συνδρομές ~ συμμετοχέςΑυτοδιαχειριζόμενοι Κοινωνικοί Χώροι στους οποίους συμμετείχα σε εκδηλώσεις που είχαν δημιουργήσει (συζητήσεις, πολιτιστικές, κινηματογραφικές και μουσικές βραδιές, δράσεις, καφενείο, κτλ) :

«Το να δίνει ένας πλούσιος σ'έναν φτωχό είναι ελεημοσύνη. Το να δίνει ένας φτωχός σε έναν άλλο φτωχό είναι ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Το να δίνει όμως ένας φτωχός σε έναν πλούσιο για να τα δώσει σε έναν φτωχό λέγεται ΑΠΑΤΗ!»
Γιώργος Σαρρής

«Δεν πιστεύω στη φιλανθρωπία, αλλά στην αλληλεγγύη. Η πρώτη είναι καθετοποιημένη - πηγαίνει από ψηλά προς χαμηλά. Η δεύτερη είναι οριζόντια. Σέβεται τον άλλο άνθρωπο. Και μας θυμίζει πως έχουμε πολλά να μάθουμε από τους άλλους. Να μάθουμε πως Εγώ είμαι ένα άλλο Εσύ.»
Εδουάρδο Γκαλεάνοτελευταία ενημέρωση ανάρτησης 11-2-2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: