06/01/2023

Οι Μόνοι Άγιοι.- | Λόγω της ημέρας.


Ακούγοντας τον ιμάμη της ορθοδοξίας από τα μεγάφωνα, βλέπεις αγαπητέ αναγνώστη είναι μεγάλη μέρα της ορθοδοξίας, λέει σήμερα! Βλέπετε εσείς τίποτα Αγίους να κυκλοφορούν έξω; Εγώ βλέπω βιασμένα παιδάκια να κυκλοφορούν και οι βιαστές παππάδες να μένουν ατιμώρητοι από την ελληνική "δικαιοσύνη". Επίσης βλέπω τους γνωστούς μας "τίμιους" οικογενειάρχες, του γνωστού τρίπτυχου, να μένουν ατιμώρητοι κι αυτοί. Τι γιορτάζουμε ακριβώς σήμερα τα Φώτα;

Ποια Φώτιση;! Βλέπετε η κοινωνία μας να πηγαίνει προς το καλύτερο ή πάει σε ελεύθερη πτώση στο γκρεμό κουτρουβαλώντας και όποιος ζήσει; Παραιτήθηκε διευθύντρια νοσοκομείου επειδή δεν άντεξε άλλο την υπερπροσπάθεια και την υπερκόπωση. Και έχεις τους ελληναράδες-ραγιάδες να συνεχίζουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Διαλύουν από την κορφή μέχρι τα νύχια την Δημόσια Υγεία και όλες τις δομές της και δεν κουνιέται φύλλο. Αυτοί είναι οι Ήρωες μας οι σημερινοί.

Ναι αυτοί και αυτές που πάλεψαν ΜΌΝΟΙ τους με το θηρίο όλα τα χρόνια της πανδημίας -που συνεχίζει. Ακάθεκτη. ΌΛΕΣ οι ειδικότητες των εργαζομένων που δούλεψαν/δουλεύουν μέσα στο δημόσιο σύστημα υγείας και ήταν στην 1η γραμμή για να ανταπεξέλθουν να μείνουν όρθια τα δημόσια νοσοκομεία και οι όποιες δομές υγείας υπάρχουν σήμερα. Εννοείτε δεν μιλώ για την κυβέρνηση/υπουργεία και όλο τον γραφειοκρατικό/κομματικό μηχανισμό που ξεπούλησαν τα πάντα.

Οι πιο πάνω ήταν οι ΉΡΩΕΣ. Αν θέλετε να μιλήσουμε για ΑΓΊΟΥΣ δεν θα τους βρείτε στις θρησκείες και στους εκπροσώπους τους, ή στις εικόνες τους και στα γραπτά τους. Ούτε τους θρησκόληπτους και στα θρησκευόμενα πρόβατα πιστούς τους όλων των θρησκειών, όπως εδώ στην γειτονιά μας τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους που τους σιχαίνομαι. Να κάνουν ότι θέλουν και ότι πιστεύουν αλλά να μην το επιβάλλουν στις κοινωνίες, στα κράτη, στις χώρες, στους Λαούς.

Αν θέλετε Αγίους την τελευταία φουρνιά που έβγαλε η χώρα, θα τους βρείτε δολοφονημένους στην χαράδρα του Φάγγου, στην Μεσούντα της Άρτας, κυνηγημένους από εθνικιστές, φασίστες, δωσίλογους και τα "συντροφικά" κομματόσκυλα. Εκεί θα τους βρείτε και πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Ούτε στην Λατινική Αμερική, ούτε στην Ρωσία, ούτε στην Γεωργία, ούτε στην Γερμανία, ούτε στην Κίνα. Αλλά πολύ απλά στην Ήπειρο, με τα πετρόχτιστα γιοφύρια.

Η "φωτογραφία" παραμένει η ίδια.


*Φυσικά και δεν πιστεύω σε Αγίους. Το παραπάνω σχόλιο είναι εντελώς σχηματικό για να αναδείξω, για μια ακόμα φορά, τους τελευταίους Αγωνιστές της Ελλάδας που με την πορεία τους και την αυτοθυσία τους είναι Φάρος για εμάς τους υπόλοιπους που δεν ξεχνάμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: