01/01/2023

Καλή Χρονιά! 2023 Happy New Year!


Η φωτογραφία γράφει -απλά οι Λέξεις* είναι σε μαύρο χρώμα και δεν φαίνονται:
"Βαρέθηκα να δίνω ευχές τυπικές κάθε χρόνο. Η μόνη ευχή που αξίζει διαχρονικά... ...στο γΕλαδιστάν -εκτός από την αυτονόητη (επαναλαμβάνοντας τα αυτονόητα δυστυχώς και συνεχώς) της Υγείας αλλιώς δεν έχει νόημα τίποτα άλλο από εκεί και πέρα- είναι να σηκωθούμε από τους καναπέδες, τα καφενεία (διαδικτυακά ή μη), τις οθόνες και να ξυπνήσουμε από την ατομική μας νιρβάνα, ύπνωση, λήθαργο, είτε σε προσωπικό, είτε σε κοινωνικό επίπεδο. Ούτε η αδιαφορία, ούτε η ανάθεση θα λύσουν κάποιο πρόβλημα προσωπικό ποσό μάλλον κοινωνικό. Η πολιτική -ως χειραφετημένοι Πολίτες που θα έπρεπε να είμασταν και όχι ιδιώτες/καταναλωτές που είμαστε- και η κοινωνική ζύμωση, μέσω της συμμετοχής, μεταξύ των ανθρώπων που σκέφτονται κριτικά -και όχι δογματικά- αλλά με όρους αλληλεγγύης θα φέρει ΜΌΝΟ αποτέλεσμα."

~/.\~

ΕΥΧΈΣ ΚΑΙ ΚΑΤΆΡΕΣ (όχι τυπικές)

Πραγματικά εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου σε όσους Ανθρώπους το Αξίζουν, ΚΑΙ για τον Χαρακτήρα τους αλλά ΚΑΙ για την πολιτική τους και την κοινωνική τους Ευαισθησία και Νοιάξιμο, πάνω από όλα Υγεία. Το μάθαμε πια καλά πως είναι το ύψιστο αγαθό. Βέβαια δεν εννοώ ποτέ μόνο την σωματική, αλλά ΚΑΙ, την ψυχική. Είναι αλληλοτροφοδοτούμενα και  αλληλοσυμπληρούμενα ΜΗΝ το ξεχνάμε ποτέ αυτό. Επίσης μαζί με την Υγεία το ύψιστο αγαθό είναι η Καλοσύνη -γιατί εκτός από την πάρτη σου υπάρχουν και οι Άλλοι, πάλι εξηγώντας τα αυτονόητα, δυστυχώς και συνεχώς.

Για τους παρτΑκηδες και τους καριΟληδες "ανθρώπους" όλων των αποχρώσεων, των τάσεων, των (μαύρων) πολιτικών, των ρατσιστών, των ηλικιών, των φύλων, των εθνοτήτων, των χρωμάτων, να φάνε σ-κ-α-τ-ά, οι σκατόΨυχοι. Τόσο Απλά και ξεκάθαρα: στον Αγύριστο και ακόμα παραπέρα. Καλό ψΟφο.

~/.\~

ΈΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΌ ΜΉΝΥΜΑ

Ας "ΔΕΙ" και η συντριπτική πλειοψηφία των Ιδιωτών/Καταναλωτών στον πλανήτη και το παρακάτω βίντεο μπας και ξεστραβωθεί... (#not):
A Kiss For A Crying Bird | TREVOR JONES the last of the mohicans | MILO MANARA bolero (ENG/GR subs)
Το κείμενο είναι δικό μου καθώς και η δημιουργία του βίντεο από το κανάλι μου στο youtube.

~/.\~

ΜΙΑ ΆΛΛΗ ΟΠΤΙΚΉ: ΑΥΤΉ ΤΟΥ ΦΩΤΌΣ

*Αν η λευκή τελεία που είναι στο κέντρο της φωτογραφίας, σημειολογικά αλλά και κυριολεκτικά, καταφέρει να κυριαρχήσει έναντι του μαύρου που την περιβάλλει, εξαρτάται μόνο από τα φυσικά Ανθρώπινα υποκείμενα (τους χειραφετημένους Πολίτες που λέγαμε πιο πάνω) να το καταφέρουν και μόνο σε αυτά, με συλλογικά και κοινωνικά κριτήρια, στόχους, σκοπούς και όρους.
σημείωση πάλι αυτονόητη: οι σημερινές "κοινωνίες" είναι ατομικές καμία σχέση με το συλλογικό



1 σχόλιο:

seizeTHEsky είπε...

Χθες το πρωτοείδα αυτό το αριστούργημα (από όλες τις απόψεις) και το μοιράζομαι ώστε να έχουμε μια θετική σκέψη γι'αυτή τη χρονιά.
https://youtu.be/oHRNrgDIJfo