09/09/2018

Επαναστάτες: Ρήγας, Καραϊσκάκης, Άρης ~ fb group: rebelsOFhellas


Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ΜΚΔ) έχουν αξία όταν χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για να φέρουν ανθρώπους πιο κοντά, έξω στην πραγματική ζωή, να τους συσπειρώσουν, να τους οργανώσουν και να τους μεταδώσουν πραγματική Γνώση πέρα από την πληροφορία που μπορεί να είναι χρήσιμη, αλλά ως συνήθως το μεγαλύτερο κομμάτι της είναι άχρηστη. Θα προσθέσω βέβαια και να τους ψυχαγωγήσουν, αλλά, θα πρόσθετα με μέτρο και φειδώ, και όχι αυτή η ψυχαγωγία να μετατραπεί σε άκρατη και αχαλίνωτη διασκέδαση (παιχνίδια κτλ) και να γίνει θηλιά στο λαιμό και στο μυαλό συνεπακόλουθα.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες γι' αυτά τα θέματα αν και έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές με το διαδίκτυο. Η πρόταση μας είναι μέσα από δύο ομάδες που φτιάξαμε στο facebook την Επαναστάτες: Ρήγας, Καραϊσκάκης, Άρης και την σκέψειςΣΤΟχαρτί~thoughtsONpaper: στίχος, ποίηση, βιβλίο, άρθρο, λογοτεχνία να μπορέσουμε να μεταλαμπαδεύσουμε και να διατηρήσουμε Γνώση και χρήσιμη πληροφορία γύρω από θέματα που μας ενδιαφέρουν στο σήμερα. Και φυσικά να αυτΟργανωθούμε μιας και αυτό είναι το ζητούμενο και ο στόχος μας.
Αναλυτικότερα παρακάτω.

~/.\~

Επαναστάτες: Ρήγας, Καραϊσκάκης, Άρης
https://www.facebook.com/groups/rebelsOFhellas/

~/.\~

Περιγραφή Ομάδας

Η ομάδα αυτή έχει ως σκοπό την σύνδεση των αγώνων του χθές με αυτούς του σήμερα και του αύριο, με αφορμή τον μαρτυρικό-ηρωικό θάνατο τριών εμβληματικών αγωνιστών των τριών τελευταίων αιώνων (18ου, 19ου κ 20ου) του ελλαδικού χώρου, οι οποίοι έγιναν αθάνατοι το 1798 41 ετών ο Ρήγας, το 1827 45 ετών ο Καραϊσκάκης και το 1945 40 ετών ο Άρης, από "συντροφικό" χέρι. Όσοι ΔΕΝ γνωρίζουν την Ιστορία της πατρίδας τους, ή πιο απλά των χωμάτων που γεννήθηκαν, είναι καταδικασμένοι ως γνωστόν να ξαναζήσουν τα ίδια μαρτυρικά λάθη των Λαών που γεννούν την Ιστορία του χθές, του σήμερα και του αύριο. ~/.\~ Διαβάστε αναλυτικότερα τους σκοπούς, τους στόχους και τους κανόνες της ομάδας: http://bit.ly/rebelsOGhellas ~ πρώτη καταχώρηση 7-9-2018 ~ τελευταία ενημέρωση 7-9-2018

~/.\~

Καρφιτσωμένη Δημοσίευση

πρώτη καταχώρηση 7-9-2018
τελευταία ενημέρωση 7-9-2018

Στόχος αυτής της ομάδας είναι μέσα από ένα ταξικό πρόταγμα να βρεθούνε πολίτες, που αφού εμπνέονται μέσα από τους εθνικοαπελευθερωτικούς μας αγώνες ανά τους αιώνες, και ειδικότερα ερχόμενοι στις μέρες μας, από την Εθνική Αντίσταση του 1940 μέσα από τις γραμμές των ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΛΑΝ, ΕΠΟΝ και ειδικότερα του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη, να θέλουν να γίνουν μέλη στην ομάδα με σκοπό τη μεταλαμπάδευση της βαριάς αυτής κληρονομιάς ώστε να ΜΗΝ ξεχάσουμε ποτέ και να συμβάλουμε όσο μπορούμε στη διάδοση της και στο σημερινό ταξικό πρόταγμα για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Μιλάμε για ταξικό πρόταγμα άρα για ανθρώπους που θα γίνουν μέλη της ομάδας οι οποίοι θα έχουν μια στοιχειώδη ταξική συνείδηση, ΔΕΝ θα στηρίζουν στη σημερινή χρονική περίοδο, κυβερνητικά και μνημονιακά κόμματα και πολιτικές, δεν θα είναι φυσικά Ναζιστές, Φασίστες και Ρατσιστές και θα πιστεύουν στο όραμα και την παρακαταθήκη του διπλού 1821 για απεξάρτηση και των δύο ζυγών (του ξένου αλλά και του ντόπιου δυνάστη) και των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ επικαιροποιημένο βέβαια ταξικά στην σημερινή εποχή μας που έχουμε να παλέψουμε με ένα αστικό πολυπλόκαμο τέρας που ελέγχει σχεδόν πλήρως όλες τις μορφές ενημέρωσης, πληροφόρησης και γνώσης.

Σκοπός αυτής της ομάδας είναι εκτός από όλα τα παραπάνω να φέρει ανθρώπους πιο κοντά με τα ίδια οράματα για μια χώρα με ελεύθερους πολίτες και όχι ιδιώτες καταναλωτές και γιατί όχι να αυτοοργανωθεί οριζόντια περισσότερο και να δημιουργήσει δικές της εκδηλώσεις σχετικής θεματικής με αυτήν ή και ακόμα πέρα από αυτήν.

Τα θέματα που μπορούν να ανεβάζουν τα μέλη της ομάδας είναι σχετικά με την Εθνική Αντίσταση, την Επανάσταση του 1821 και επικαιροποιημένη αρθρογραφία που βοηθά την προσωπική χειραφέτηση και την Ταξική Συνείδηση για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Δικαιοσύνη μέσω από μια -κατά τη γνώμη μας- Ταξική Μετωπική Πολιτική λογική που θα ενώσει όλους τους αγωνιζόμενους και κινηματικούς πολίτες κάτω από μία ομπρέλα χωρίς κομματικούς δογματισμούς και ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Τέλος δεκτή η κριτική για το οτιδήποτε αλλά καλό θα είναι να υπάρχει ένα επίπεδο στις συζητήσεις. Προσωπικές κόντρες και διαξιφισμοί απαγορεύονται παρά μόνο πολιτικές θα υπάρχουν αντιπαραθέσεις -και όχι κομματικές και οργανωτικές- και αυτές πάλι όπως προείπαμε θα είναι με κόσμιο τρόπο και χαρακτήρα.

Και επιτέλους ας γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να έρθει. Αυτή η αλλαγή μπορεί να είναι και μέσα από τον γραπτό διαδικτυακό λόγο τουλάχιστον για αρχή.

ο διαχειριστής
https://www.facebook.com/Aris.Elatis
ή αλλιώς
http://bit.ly/copperINart_contact

---
σχόλιο στις 7-9-2018
Επίσης όσοι και όσες ξινίζουν τα μούτρα τους με τους όρους "εθνικό" και "πατριωτικό" θα έλεγα πως για εμάς αυτά έχουν "αξία" μόνο μέσω του Ταξικού πρίσματος. Υπάρχουν δύο έθνη και δύο πατρίδες: των από πάνω και των από κάτω. Και οι ήρωες επαναστάτες μας, σαν και αυτούς που αναφέρουμε, ήξεραν πολύ καλά με ποιους ήταν. Απλά είναι τα πράγματα. Ο στείρος ιδεολογικός αυτισμός τα κάνει μόνο χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: