31/03/2024

Αξιώματα.



Διαβάζετε με δική σας ευθύνη.
  • Όσο πιο πολλά άτομα εμπλέκονται στην διαμόρφωση μιας συγκεκριμένης συνθήκης ή κατάστασης τόσο πιο μικρή είναι η ευθύνη του ατόμου ως μονάδα για το αποτέλεσμα αυτό, αφού παράλληλα μικραίνει αντίστοιχα και η προσωπική και η ατομική του δυνατότητα και ικανότητα παρέμβασης στην υπό διαμόρφωση συνθήκη ή κατάσταση.
  • Οτιδήποτε αφορά το άτομο ή ένα σύνολο ατόμων, το άτομο φέρνει την κύρια και βασική ευθύνη για ότι βιώνει και ζει σε παρελθόντα, παρόντα και μέλλοντα χρόνο, ανάλογα την διανοητική, σωματική και οικονομική του κατάσταση, την χωροχρονική συνθήκη, σε συνάρτηση πάντα και των συνδυασμών τους αλλά και του μέτρου που του αναλογεί.
  • Ανάλογα με το μονοδιάστατο τής συνειδητοποίησης των ορίων του περιβάλλοντα τόπου και το τρισδιάστατο τής συνειδητότητας των ορίων της χωροχρονικής διανόησης του, το πίσω-μπρος, η αυτολύπηση και το αυτομαστίγωμα της σκέψης και της δράσης του ατόμου βγάζει ξεκάθαρα σε αδιέξοδο και σε ταχεία σύγκρουση με ατσάλινο τοίχο.

~/.\~

Αυτά σκέφτομαι για να απελευθερωθώ από ενοχές και από συμβάσεις που μας έχουν εμφυτευθεί κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ζωής μας, με τρόπο ύπουλο και εχθρικό, κύρια ως προς την αυθύπαρκτη προσωπικότητά μας, αλλά άλλο τόσο και στην (συν) διαμορφούμενη κοινωνία που πρέπει να (συν) μετέχουμε ως μονάδες (με στόχο το Σύνολο) ισότιμα, και με υποχρεώσεις και με δικαιώματα.

Και τα 3 αυτά Αξιώματα (με Α κεφαλαίο) που μόλις έγραψα σήμερα (30/3/2024) είναι κυρίως για αυτοίαση και στοχοπροσήλωση. Και τα 3 είναι αλληλοεξαρτώμενα και αλληλοτροφοδοτούμενα χωρίς αρίθμηση, σειρά προτεραιότητας ή νικητή. Διαβάζονται δηλαδή ως Ένα ενιαίο σύνολο.

Και μετά από αυτό θα πω ένα προσωρινό φυσικά αντίο από τις 11 προσωπικές σελίδες των blog μου, αρχής γενομένης τις 2 Απρίλη. Καλώς μας ήρθες Απρίλη Ψεύτη!


Δεν υπάρχουν σχόλια: