26/12/2021

Σχολιασμός επικαιρότητας: 2021 nightmares


Κοιτάζοντας το 2021 που φεύγει όσο και να θες να γράψεις κάτι όμορφο αυτό πραγματικά ΔΕΝ υπάρχει.

Συνεχίζει να μας κυβερνάει μια light εκδοχή ακροδεξιάς κυβέρνησης, ο μέσος ιδιώτης/καταναλωτής λαουτζίκος (απολιτίκ, κυρΠαντελής, κυραΚατίνα, ρατσιστής) έχει σφιχταγκαλιάσει τον καναπέ του παρέα με το κινητό του και δεν λέει να τα αφήσει, η πατριαρχία, οι γυναικοκτονίες, η παιδοφιλία, οι βιασμοί ανηλίκων και γυναικών γεμίζουν τα νεκροταφεία και αυξάνουν την οργή και το θυμό των ενεργών και κινηματικών πολιτών για την έλλειψη δικαιοσύνης, πραγματικών κέντρων σωφρονισμού και έλλειψη στοιχειώδους κοινωνικής πρόληψης-πρόνοιας-(απο)θεραπείας.

Η πανδημία του covid-19 έχει αφήσει πίσω της μια ολόκληρη πόλη πάνω των 20.000 κατοίκων εκούσια δολοφονημένη στο μεγαλύτερο ποσοστό της! Ένα Ε.Σ.Υ. διαλυμένο με προσωπικό και μέσα υπό πλήρη κατάρρευση. Και ΔΕΝ κουνιέται φύλλο από τους μΠατριώτες του Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια.

Τρομερή ακρίβεια με όλες τις Δ.Ε.Κ.Ο. να αυξάνουν τα τιμολόγια τους και η Φτώχεια να εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς παντού στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Και δεν έφταναν όλα αυτά έχουμε μια συνεχιζόμενη δολοφονική εξωτερική ιμπεριαλΗστική αποικιοκρατική πολιτική των βασικών πλούσιων χωρών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και του άμεσου και βασικού συμμαχικού τους βραχίονα στην Μέση Ανατολή και Αφρική όπου γεννιούνται καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες για να γλυτώσουν τις σφαγές και τον πόλεμο αλλά και χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες για να γλυτώσουν από την πείνα, την δίψα, την αστεγία και την ανεργία.

Αφορμή αυτού του κειμένου ήταν η τελευταία πολύνεκρη τραγωδία από πνιγμένους πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου σε Πάρο-Φολέγανδρο-Αντικύθηρα από τις 21 έως τις 24 Δεκέμβρη με πάνω από 30 νεκρούς και πάνω από 45 αγνοούμενους και η αντιμετώπιση της από τεράστιας μερίδας ρατσιστικών καθαρμάτων που ενώ υπάρχουν νεκρά πνιγμένα παιδιά/βρέφη αυτοί και αυτές να βρίζουν τους "λαθροεισβολείς" με το ακατανόητο λεξιλόγιο της ανύπαρκτης παιδείας τους σε σχολιασμούς τους στα social.

Όποιος και όποια έχει γερό στομάχι μπορεί να δει και να ακούσει μερίδα κατοίκων ρατσιστικών ομάδων, στη Θέρμη της Λέσβου την 1η Μαρτίου 2020, να επιτίθονται και λεκτικά και σωματικά σε πρόσφυγες που ήρθαν μέσω Τουρκίας. Φανταστείτε τέτοια άτομα τι γράφουν πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου, όπως παραπάνω προ είπα!
Βίντεο 1 Βίντεο 2 Βίντεο 3 Βίντεο 4 Βίντεο 5

Κατά τα άλλα έχουμε Χριστού-γεννα από την μονοθεϊστική θρησκεία του Χριστιανισμού που λέγεται και θρησκεία της Αγάπης! #ΓΤΧΣΚΤΠΣ Ιουδαίοι και Φαρισαίοι Υποκριτές! (Ρωτήστε και τα χιλιάδες ανήλικα παιδιά που κακοποιούνταν και βιάζονταν συστηματικά  μέσα σε ιδρύματα της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στη δυτική Ευρώπη.)

Πραγματικά σήμερα όποιος/α/ο πιστεύει σε θρησκείες, από οποιαδήποτε χώρα και ήπειρο του πλανήτη, είναι το λιγότερο Ανόητος/η/ο. Το περισσότερο είναι του να βγάζει Κέρδος από αυτό και να ανήκει έμμεσα ή άμεσα στη μεγαλύτερη με διαφορά κτηματομεσιτική εταιρία όπως η Εκκλησία-ΑΕ στο #γΕλαδιστάν.

Εύχομαι πραγματικά να είναι καλύτερο το 2022.
Πιο Μαχητικό, πιο Αγωνιστικό, με όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του δημοκρατικού-προοδευτικού κομματιού του ελληνικού λαού να καταλαβαίνει πως με τις αναθέσεις ΔΕΝ γίνεται τίποτα, σε όποιο τομέα και αν είναι αυτές: είτε επί προσωπικού πολλώ δε μάλλον επί κοινωνικού μετασχηματισμού.
Με λίγα λόγια αν δεν σηκωθούμε από τους καναπέδες να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας ΔΕΝ πρόκειται να γίνει τίποτα με όρους προς όφελος μας.


*
Υπήρξε και Αλληλεγγύη το 2021. Δύο "μικρά" δείγματα εδώ και εδώ.
Ας τα κάνουμε περισσότερα το 2022.



3 σχόλια:

thoughtsONpaper είπε...

https://twitter.com/svskopelitis/status/1475440882379890689
Δεν υπάρχουν λόγια. Πραγματικά.

thoughtsONpaper είπε...

Και κάτι άλλο γιατί ΔΕΝ πρέπει να ξεχνάμε και να γυρίζουμε αλλού το βλέμμα...
https://twitter.com/AretiAthanasiu/status/1475426057092280320

seizeTHEsky είπε...

Το ρεπορτάζ (με τις φωτογραφίες) από εδώ:
[ΠΡΟΣΟΧΗ: πολύ σκληρές εικόνες]
https://www.facebook.com/AegeanBoatReport/posts/1229653217557780