27/01/2016

Από το μαύρο στην ΕΡΤ έως σήμερα: σχόλια και προβληματισμοί #ERT From black until today: comments and questions

τελευταία ενημέρωση ανάρτησης 19-2-2018

πηγή κειμένου

Σκέψεις και προβληματισμοί από το μαύρο της ΕΡΤ έως σήμερα. Γιατί δεν έγινε κέντρο αγώνα η ΕΡΤ; Ποιος ήταν ο ρόλος των συνδικαλιστών του τότε ΣΥΡΙΖΑ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και γενικά των εργαζομένων; Γιατί μερικές εκατοντάδες εργαζομένων μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού σήκωσαν το βάρος του αγώνα; Πόσο στήριξε πραγματικά και ουσιαστικά ο κόσμος τον αγώνα την ΕΡΤ πέρα από μερικές εκατοντάδες (ή δεκάδες;) που συμμετείχαν στις προαυλιακές συζητήσεις του ραδιομεγάρου; Πόσο έχει καταλάβει ο κόσμος του αγώνα και όχι μόνο την σημασία της αυτοδιαχειριζόμενης ERTopen σήμερα και πόσο είναι έτοιμος και ικανός να αμυνθεί στη σίγουρη επόμενη επίθεση του κράτους και της κυβέρνησης; Πόση ακροαματικότητα και απήχηση έχει σήμερα ο σταθμός 106,7 στα fm ή διαδικτυακά;


Αγαπητοί αναγνώστες/ριες άλλα ερωτήματα φαντάζομαι απαντιούνται επαρκώς ενώ άλλα όχι (όπως τα δύο τελευταία -και κυρίως το τελευταίο- διότι δεν έχω κάποια επίσημα στοιχεία που να απαντούν στην ερώτηση) από τα κείμενα παρακάτω που έχω γράψει από το 2013 έως σήμερα και ήταν αναρτημένα στα ΜΚΔ. Η εκτίμηση μου είναι πως δεν θα ήταν στην πρώτη δεκάδα σε ακροαματικότητα στο λεκανοπέδιο η ERTopen, ή πανελλαδικά μέσω διαδικτύου, αν υπήρχε κάποιο αξιόλογο/αξιόπιστο μέτρημα της ακροαματικότητας όπου εμπεριέχεται και η ΕΡΤόπεν. Αυτή η αίσθηση μου δίνεται από τους τριγύρω μου. Ίσως να ήταν μέσα στα πρώτα τριάντα, κι αυτό γιατί παλιά είχα ψάξει την ακροαματικότητα του "105,5 στο Κόκκινο" -πολύ πριν τα κάνει σκατά ο ΣφΥΡΙΖΑ, και ήταν αρκετά χαμηλά.

Εγώ πάντως ακούω καθημερινώς και ανελλιπώς ERTopen, και το ίδιο συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους και ιδιαιτέρως σε ανθρώπους που παίρνουν και δίνουν στην ενημέρωση την αξία που πραγματικά έχει: αξία ανυπέρβλητη. Η ενημέρωση και η πληροφορία είναι τα π-ά-ν-τ-α σήμερα μιας και ο τεράστιος όγκος τους είναι μέσο προπαγάνδας και παραπληροφόρησης και με μεγάλη μαεστρία κατευθυνόμενος, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έμμεσα ή άμεσα, υπέρ της άρχουσας τάξης και εξουσίας.

#ERTopen
σελίδα στο facebook
twitter
ιστοσελίδα
διαδικτυακό ράδιο
106,7 fm στην Αττική
radioenosi.gr 97,3 fm
www.965fm.gr
στα Χανιά στους 1134 χιλιόκυκλους στα μεσαία


διαβάστε τα κείμενα παρακάτω
Σχόλιο για την ΕΡΤόπεν και την αυτοδιαχείρηση 23-9-2015
Σχόλια για τις απολύσεις, τους ΔΥ, την ΕΡΤ, την ΓΠΑΔ 18-3-2014
Το ερώτημα για την Ερτ 7-11-2013
Τι από όλα αυτά; 14-8-2013
Συζήτηση Στο Προαύλιο Της ΕΡΤ Στις 3-7-2013
Πότε θα ξυπνήσουμε; Πότε θα ξεσηκωθούμε; 12-6-2013







Δεν υπάρχουν σχόλια: