17/11/2022

No Passaran! Venceremos!


Ήθελα λόγο της ημέρας να αφιερώσω αυτούς τους δύο Καλλιτεχνικούς Θρύλους στον Αγωνιζόμενο Άνθρωπο.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ


22 Ιουνίου 1973: Ιάκωβος Καμπανέλλης, Κώστας Καζάκος, Άρης Δαβαράκης, Φαίδων Πατρικαλάκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Νίκος Ξυλούρης, Ευγένιος Σπαθάρης, Τζένη Καρέζη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίκος Κούρος, Τίμος Περλέγκας, Χρήστος Καλαβρούζος είναι τα πιο γνωστά ονόματα από τους συντελεστές της παράστασης "Το Μεγάλο Μας Τσίρκο". Τι να πει κανείς για αυτή την θεατρική παράσταση Θρύλο; Γι'αυτά τα "Ιερά Τέρατα" που πρωταγωνιστούσαν και που η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι πια μαζί μας;

από την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
από τον ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ
από το ΑΤΕΧΝΩΣ
από το ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ


EL PUEBLO UNIDO JAMAS SERA VENCIDO


Τον Ιούνιο του 1970 γεννιέται άλλο ένα θρυλικό κομμάτι της παγκόσμιας μουσικής. Το Αριστουργηματικό "El Pueblo Unido Jamás Será Vencido" από τον συνθέτη Sergio Ortega και σε στίχους και ερμηνεία από το συγκρότημα Quilapayun.
Εδώ, στις 25-4-2021, θα το ακούσουμε σε μία αριστοτεχνική εκτέλεση από μια ζωντανή ερμηνεία μιας συλλογικότητας μουσικών που απαρτίζουν την Νέα Ανοιχτή Ορχήστρα.
Απολαύστε τα νιάτα να τραγουδούν!
Αυτό το τραγούδι ενώνει τους Λαούς της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής, της Νότιας Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, την Νότιας Ασίας. Ενώνει ΌΛΟΥΣ τους αγωνιζόμενους ανθρώπους, όποιοι κι αν είναι, όπου και αν βρίσκονται.





Δεν υπάρχουν σχόλια: