About Blog | Social Media

my Blogs on blogspot

#LastUpdate

01/12/2008

Αρκτούρος


http://www.youtube.com/user/arcturosgr



Από το 1994, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ξεκίνησε την υλοποίηση προγραμμάτων διατήρησης (προστασίας και διαχείρισης) της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος. Ο σχεδιασμός, ο συντονισμός και η παρακολούθηση των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων αυτών, αποτελούν τον κύριο τομέα δραστηριοποίησης της οργάνωσης:

1994-1995. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συντόνισε με επιτυχία το κοινοτικό πρόγραμμα LIFE-Nature ΑΡΚΤΟΣ για την «Προστασία και Διαχείριση των Πληθυσμών και Βιοτόπων της Καφέ Αρκούδας (Ursus arctos) στην Ελλάδα (1η φάση)». Στο πρόγραμμα συνεργάστηκαν η Γενική Γραμματεία Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας (ως αρμόδιος εθνικός φορέας), το WWF-Ελλάς και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

1997-1999. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υλοποίησε τη δεύτερη φάση του προγράμματος LIFE-Nature ΑΡΚΤΟΣ «Διατήρηση της καφέ αρκούδας και των βιοτόπων της στην Ελλάδα-2η Φάση» (LIFE96NAT/GR/3222). Στο πρόγραμμα συνεργάστηκαν το Υπουργείο Γεωργίας, το WWF-Ελλάς, η ΣΤ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης, ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) και το ΥΠΕΧΩΔΕ.

1998-2001. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υλοποίησε το πρόγραμμα LIFE-Nature «Διατήρηση του Λύκου (Canis lupus) και των βιοτόπων του στην Ελλάδα» (LIFE97NAT/GR/4249). Στο πρόγραμμα συνεργάστηκαν η Γενική Γραμματεία Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας.

2000-2002. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υλοποίησε το πρόγραμμα LIFE-Nature ΡΟΔΟΠΗ-ΓΡΑΜΜΟΣ («Εφαρμογή Διαχειριστικών Σχεδίων στη Ροδόπη και το Γράμμο»-LIFE99NAT/GR/6498). Στο πρόγραμμα συνεργάστηκαν οι Περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Αν. Μακεδονίας-Θράκης, το Υπουργείο Γεωργίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος εφαρμόστηκαν δράσεις διατήρησης και διαχείρισης έξι τύπων οικοτόπων προτεραιότητας και ενός είδους προτεραιότητας (καφέ αρκούδα), σε επτά θέσεις NATURA 2000.

2003. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είχε την ευθύνη υλοποίησης και συντονισμού τεσσάρων έργων στο πλαίσιο του προγράμματος του ΥΠΕΧΩΔΕ «Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη»: (α) «Ενίσχυση εκτατικής κτηνοτροφίας και προστασία πληθυσμών απειλούμενων ειδών αρπακτικών πουλιών και μεγάλων σαρκοφάγων θηλαστικών στα Αντιχάσια όρη», (β) «Πιλοτική δράση φύλαξης, επιτήρησης περιοχών του Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου με την συμμετοχή εθελοντών», (γ) Καταγραφή των πληθυσμών της αρκούδας (Ursus arctos L.) και του λύγκα (Lynx lynx L.) στο ευρύτερο ορεινό τόξο του Βόρα και καταγραφή των Προστατευόμενων και Ιερών Δασών στον Εθνικό Δρυμό Βίκου-Αώου και (δ) «Ενημέρωση-Ευαισθητοποίηση για το λύκο και την αρκούδα (Περιβαλλοντικό Κέντρο ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, Ν. Φλώρινας) και για την Προστασία του Περιβάλλοντος στο ν. Τρικάλων». Επιπλέον, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετείχε σε τρία ακόμη, ανάλογα προγράμματα που υλοποιήθηκαν από τους ΟΤΑ: Δήμος Παρανεστίου, Δήμος Μετσόβου και Δήμος Αμυνταίου.

ΠΗΓΗ:
http://www.arcturos.gr/gr/arcturos/B.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα διαγράφονται τα σχόλια που είναι άσχετα με το θέμα των κειμένων των αναρτήσεων μου ή των πηγών τους και έχουν σκοπό να προσβάλλουν τον δημιουργό των κειμένων ή τρίτα πρόσωπα με κακόβουλη και κακοπροαίρετη οπτική διάθεση.
Δεκτά όλα τα καλοπροαίρετα, ευανάγνωστα, κριτικά (έστω κι αν έχουν σκληρή κριτική γλώσσα) και μη υβριστικά σχόλια που σκοπό έχουν να πάνε παραπέρα / παρακάτω τη Σκέψη, να χαιρετίσουν ή απλά να εμπλουτίσουν ποικιλοτρόπως το θέμα του εκάστοτε κειμένου.
Ευχαριστώ για την κατανόηση και το πέρασμα σας από εδώ.